مالیات بر حقوق, مالیاتی, مقالات

مالیات حقوق چیست؟

مالیات حقوق چیست؟

مالیات حقوق چیست؟

طبق ماده 82- درآمدی که شخص حقیقی در حضور شخص دیگر در برابر ارائه نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران بر حسب مدت به صورت نقد یا غیر نقد محاسبه نماید ، مشمول مالیات بردرآمد حقوق میباشد.
تبصره- درآمد حقوقی که در زمان ماموریت خارج از کشور از منابع ایرانی به شخص ارائه گردد مشمول مالیات بردرآمد میباشد.

طبق ماده 83- درآمد مشمول مالیات حقوق عبارتند از :

حقوق و مزایای مربوط به شغل از جمله مستمر و یا غیر مستمر پیش از وضع کسور و بعد از کسر معافیت های تعیین شده در این قانون
تبصره- درآمد غیر نقدی مشمول مالیات حقوق شامل موارد زیر محاسبه میگردد:

1- مسکن با اثاثیه معادل 25% و بدون اثاثیه 20 درصد حقوق و مزایای مستمری نقدی در ماه بعد از وضع وجوهی که از این جهت از حقوق کارمند کاهش میابد.
2- اتومبیل اختصاصی با راننده 10% و بدون راننده 5% حقوق و مزایای مستمر نقدی در ماه بعد از کسر وجوهی که از این جهت از حقوق کارمند کاهش میابد.
3- سایر مزایای غیر نقدی معادل قیمت تمام شده برای پرداخت کننده حقوق.

طبق ماده 84- تا میزان یکصد و پنجاه برابر حداقل حقوق بر اساس جدول حقوق موضوع ماده 1 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب 1370 – درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق تمامی حقوق بگیران اعم از کارگران مشمول قانون کار ، از یک یا چند منبع از پرداخت مالیات معاف میشود.

بر اساس ماده 85- هزینه مالیات بردرآمد حقوق در مورد کارکنان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 13 شهریور 1370 بعد از کسر معافیت های تعیین در این قانون به نرخ مقطوع 10% و در مورد مابقی حقوق بگیران بعد از کسر معافیت های مقرر در این قانون تا مبلغ 42000000 ریال به نرخ 10% و نسبت به مازاد آن به هزینه های تعیین شده در ماده 131 این قانون خواهد بود.

در ادامه

بر اساس ماده 86- پرداخت کنندگان حقوق در زمان هر پرداخت موظفند مالیات متعلق را بر اساس مقررات ماده 85 این قانون محاسبه و کسر نموده و در مدت 30روز ضمن ارائه فهرستی با مضمون نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و مقدار آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه های بعد فقط تغییرات را انجام دهند.

طبق ماده 87 اضافه پرداختی برای مالیات بردرآمد حقوق بر اساس قانون این ماده تعیین گشته و مشروط بر این که پس از انقضای تیرماه سال بعد تا انتهای آن سال با درخواست کتبی حقوق بگیر ، از اداره امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبات قرار گیرد.

بر اساس ماده 88 در اموری که اشخاص مقیم خارج که در ایران شعبه یا نمایندگی ندارند حقوق دریافت گردد . حقوق بگیران موظفند طی 30 روز از تاریخ دریافت حقوق مالیات تعلق یافته را بر اساس قانون این فصل به اداره امور مالیاتی محل سکونت خود بپردازند و تا آخر تیر ماه سال بعد اظهارنامه مالیاتی مربوطه را به حقوق دریافتی خود به اداره امور مالیاتی ارائه نمایند.

طبق ماده 89 صادر نمودن پروانه خروج از کشور جهت اتباع خارجی به غیر از اشخاصی که بر اساس قانون این ماده از پرداخت مالیات معاف میباشند ، موظف به ارائه مفاصا حساب مالیاتی مدیران اشخاص حقوقی ایرانی طرف قرارداد با مدیران اتباع خارجی یا اشخاص حقوقی ثالث ایرانی میباشد.

ماده 90 قانون کار

طبق ماده 90 در اموری که پرداخت کنندگان حقوق ، مالیات تعلق یافته را در موعد تعیین شده پرداخت نکنند یا کمتر از مقدار واقعی بپردازند ، اداره امور مالیاتی محل فعالیت حقوق بگیران ، در مورد مشمولان تبصره ماده 82 این قانون ، اداره امور مالیاتی محل پرداخت کننده حقوق موظفند مالیات تعلق یافته را به اضافه جرائم موضوع این قانون محاسبه و از پرداخت کنندگان حقوق که در حکم مودی میباشند به موجب برگ تشخیص با رعایت زمان تعیین در ماده 157 این قانون محاسبه نماید. حکم این ماده نسبت به مشمولان ماده 88 این قانون جاری خواهد بود.

بر اساس ماده 91 درآمدهای حقوق که شامل موارد زیر میباشد معاف از مالیات میباشند:

1- کارفرمایان و ماموریت های سیاسی خارجی در ایران و اعضای هیات های نمایندگی خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت اتباع خود به شرط معامله متقابل و همچنین مدیران و اعضای هیات های نمایندگی سازمان ملل متحد و مجموعه های تخصصی آن در ایران نسبت به درآمد حقوق دریافتی از سازمان و مجموعه های مذبور در صورتی که تابع جمهوری اسلامی نباشند.

2- مدیران و اعضای ماموریت های کنسولی خارجی در ایران و همچنین کارمندان مجموعه های فرهنگی خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از اتباع خود به شرط معامله متقابل

3- کارشناس های خارجی که با قبول دولت جمهوری اسلامی از محل کمک های بلاعوض فنی و اقتصادی و علمی و فرهنگی خارجی و یا مجموعه های بین المللی به ایران اعزام میشوند نسبت به حقوق دریافتی آنها از اتباع یا موسسات بین المللی ذکر میشود.

4- کارگران محلی سفارتخانه ها و کنسولگری ها و نمایندگی های دولت جمهوری اسلامی در خارج نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت ایران در صورتی که دارای تابعیت ایرانی نباشند به شرط معامله متقابل.

5- حقوق بازنشستگی ، وظیفه ، مستمری ، پایان خدمت ، جرائم اخراج ، بازخرید خدمت ، وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث ، حق سنوات و حقوق ایام مرخصی بهره مند نشده که در موقع بازنشستگی یا از کار افتادگی به حقوق بگیر پرداخت میگردد.

در ادامه

6- هزینه سفر مربوط به شغل

7- مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه برای استفاده کارگران و خانه های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار میگیرد.

8- حاصل وجوه از بیمه برای جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن.

9- عیدی سالانه جمعا معادل 1/12 میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده 84 این قانون

10- خانه های سازمانی که با اجازه قانونی در اختیار ماموران کشوری گذاشته میشود.

11- وجهی که مدیر برای هزینه معالجه کارکنان خود به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته میپردازد.

12- مزایای غیر نقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل 2/12 معافیت موضوع ماده 84 این قانون

13- درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح دولت ایران از نظامی و انتظامی ، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان.

بر اساس ماده 92- 50% مالیات حقوق کارکنان شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته بر اساس فهرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بخشوده میگردد.

 

آنلاین حسابدار حسابدار کمک ارائه دهنده خدمات اظهارنامه مالیاتی ، پلمپ دفاتر قانونی ، حسابداری ، قانون کار ، بیمه و… میباشد همچنین این مجموعه در ارائه خدمات مشاوره تلفنی حسابداری و دیگر خدمات مالیاتی فعالیت دارد جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تماس های ثابت تهران 9092305726 و تلفن ثابت شهرستان 9099071209 تماس حاصل فرمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *